Wat is Mesologie?

Mesologie® neemt een centrale plaats in tussen de reguliere geneeskunde en de alternatieve (complementaire) gezondheidszorg. De academische kennis uit de reguliere geneeskunde wordt gekoppeld aan inzichten uit de complementaire geneeswijzen.

Het begrip Mesologie® is afgeleid van het woord mesoderm; hieruit ontstaat onder andere het bindweefsel. In het mesoderm vindt uitwisseling plaats; enerzijds is er een aanbod van voedingsstoffen naar cellen, anderzijds vindt er de afvoer van afvalstoffen plaats naar de uitscheidingsorganen. In het mesoderm vindt tevens de reactie plaats van de mens op een prikkel. De reactie op de prikkel is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren (gezond/functioneel of ziek/dysfunctioneel).

Als de reactie is verstoord, kan er een (chronische) ziekte ontstaan, die bij elk mens in verschillende klachten tot uiting kan komen.
Elk signaal of klacht maakt deel uit van het geheel. Symptomen onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, omdat hiermee de oorzaak nog niet is verdwenen. Er wordt naar meer dan alleen de klacht gekeken. De totale mens met al zijn lichamelijke en geestelijke aspecten verdient de aandacht.

Complementair wordt naar de oorzaak gezocht vanuit diverse geneeswijzen:

  • Kennis van anatomie, fysiologie en pathologie
  • Chinese Geneeskunde en Ayur Veda (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)
  • Diagnostische meting middels het Asyra meetsysteem
  • Homeopathie en Fytotherapie (kruidenleer)
  • kPNI (klinische Psycho-Neuro-Immunologie)

De behandeling is gericht op het aanpakken van de oorzaak van klachten en ondersteunen van het zelfregulerend vermogen van de mens om het eigen evenwicht te herstellen.

( meer informatie hierover : www.mesologie.nl )