Multivitaminen luxe

Multivitamines: luxe of noodzaak?

Ongeacht de persoonlijke gezondheidstoestand, eetgewoonten, leefwijze, activiteiten en omstandigheden loopt iedereen vandaag de dag de kans te weinig van een aantal belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. De hoofdreden hiervoor is dat onze hedendaagse voeding niet meer voldoende van alle noodzakelijke micronutriënten kan leveren. Deze tekorten kunnen op den duur leiden tot gezondheidsproblemen.

 

Hiervoor zijn een aantal oorzaken te noemen:

  • de teeltwijzen: de verarming van onze landbouwgronden als gevolg van monoculturen; gebruik van allerlei bestrijdingsmiddelen, eenzijdige voeding enzovoort.
  • de vervuiling in voeding en milieu: aan ons voedsel worden allerlei kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd; conserveringsmiddelen; en het wordt blootgesteld aan straling, gifuitstoot van industrie en uitlaatgassen.

 

De bereidingswijze van ons voedsel is ook niet meer “natuurlijk”: koken, bakken, frituren, magnetrongebruik etcetera.

Ons eetpatroon: steeds meer mensen gebruiken niet regelmatig een gevarieerde en/of evenwichtige maaltijd. Dit gecombineerd met een flinke portie stress zal zeker grote of kleinere tekorten aan essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen tot gevolg hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over roken en (overmatig) alcoholgebruik!

Ons lichaam is zeer goed in staat om binnengeslopen vervuiling uit voeding en milieu te elimineren, maar heeft dientengevolge wel een grotere behoefte aan micronutriënten.
Bovenstaande laat zien dat we die micronutriënten niet voldoende binnen krijgen, zodat de ontgiftingscapaciteit van ons lichaam niet genoeg actief kan worden.
Daarom is het geen overbodige luxe om naast een goede uitgebalanceerde maaltijd ook een goed uitgebalanceerd multivitaminepreparaat te slikken om onze weerstand te verhogen en zo onze gezondheid te optimaliseren. Tevens zal een orthomoleculaire therapie een grotere kans van slagen hebben bij gelijktijdig gebruik van een preventie formule.

Wanneer u een multivitamine koopt dient u erop te letten dat het een natuurlijk preparaat is en geen chemische samenstelling en/of toevoegingen heeft. Ook de verhoudingen onderling zijn van belang. In een reformzaak kan men u daarbij het beste voorlichten.
Voor een optimale opname is het van belang een vitamine preparaat tijdens of na de maaltijd in te nemen met water.

ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) zegt iets over de minimale dosis die we per dag van een bepaald vitamine of mineraal nodig hebben om niet ziek te worden. Voor een optimale gezondheid hebben we veel meer nodig.
Averechtse of allergische reacties op vitaminen zijn uitzonderlijk en het komt maar heel zelden voor dat men een overdosis krijgt.
Wanneer u denkt specifieke vitaminen en/of mineralen extra nodig te hebben vanwege een bepaalde aandoening, is het beter dit te laten meten.

CRW_8954